Brazilac pojačao Bavarce

Costa: Bayern je veliki korak u mojoj karijeri

Edmir Škorić

Brazilski reprezentativac Douglas Costa sretan je što je pojačao tim kakav je Bayern iz Minhena.

Costa je potpisao petogodišnji ugovor s Bavarcima, što je u srijedu potvrđeno iz njegovog bivšeg kluba, Šahtara iz Donjecka.

Dvadesetčetverogodišnjak je svjestan da je prelazak u Bayern veliki iskorak u njegovoj karijeri, te se raduje novim izazovima. Dodajmo da je Šahtar inkasirao oko 21 milion funti na osnovu njegove prodaje.

“Ponosan sam što sam u Bayernu, klubu gdje su igrali mnogi moji sunarodnjaci. Radujem se što ću igrati za veliki tim i učinit ću baš sve da ispunim očekivanja” rekao je Costa.

Costa je 2010. godine došao u Šahtar, s kojim je osvajao pet naslova prvaka Ukrajine, tri Kupa Ukrajine, tri Superkupa…

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Igra na poziciji ofanzivnog veznog i u pet godina je u dresu Šahtara uspio da upiše 140 nastupa, te postigne 29 pogodaka.

Od prošle godine je i član brazilske reprezentacije, u čijem je dresu odigrao devet utakmica, a postigao jedan gol i to baš nedavno na Copa Americi protiv Perua u grupnoj fazi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.