Javlja Sport

Vidal pristao na petogodišnji ugovor s Realom

Edmir Škorić

Prema pisanju Sporta, Arturo Vidal pristao je na petogodišnji ugovor s Real Madridom.

Vidal se sve više povezuje s drugim klubovima i sve manje su šanse da će ostati u Juventusu.

Pitanje je hoće li se uopće i vraćati u Torino nakon što završi Copa America, a njegova reprezentacija Čilea igra u finalu protiv Argentine.

Vidal je bio odličan na Copi, igrao je sjajno i proteklu sezonu u Juventusu, s kojim je osvojio u Italiji duplu krunu, pa se uveliko počeo povezivati s nekim drugim velikim timovima iz inostranstva.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Rafael Benitez je tražio od predsjednika Reala Florentina Pereza da dovede Vidala, a čini se da je postignut dogovor. Navodno je Vidalov agent Fernando Felicevich sve dogovorio s generalnim direktorom Kraljeva Joseom Angelom Sanchezom.

Madriđani bi Juventusu trebali da plate oko 30 miliona eura odštete, a Čileanac se ranije dovodio u vezu s Arsenalom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.