Osvajač Evropa lige želi bh. napadača

Sevilla za Džeku nudi 15 miliona eura plus pet u vidu bonusa

A. Beganović

Aktuelni osvajač Evropa lige, Sevilla, pokušat će u ljetnom prelaznom roku u svoje redove dovesti bosanskohercegovačkog reprezentativca i napadača Manchester Cityja, Edina Džeku.

Iako u prošloj sezoni nije briljirao, bosanskohercegovački napadač Edin Džeko nalazi se na meti mnogih evropskih klubova, a zadnje informacije iz Španije kažu da ga u svojim redovima želi i Sevilla.

Aktuelni osvajač Evropa lige prodao je Kolumbijca Carlosa Baccu u Milan, pa je sada u potrazi za njegovim nasljednikom, a navodno je Sevillina najveća želja Džeko.

Sevilla je prema pisanju španskih medija spremna Manchester Cityju na ime obeštećenja ponuditi 15 miliona eura plus pet miliona eura u vidu bonusa. Međutim, ako je vjerovati nekim ranijim informacijama s Otoka, ni ova izdašna ponuda neće zadovoljiti čelnike Građana, koji za našeg napadača traže 28 miliona eura.

Podsjetimo, u posljednjih par dana u in ostranim medijima Džeko se mnogo povezivao s Romom, a pojedini italijanski mediji prenijeli su da je naš napadač dogovorio uslove s rimskim klubom, te da je za realizaciju transfera ostalo samo da klubovi postignu dogovor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.