Dojučerašnji fudbaler Sarajeva pronašao klub

Nemanja Bilbija potpisao za RNK Split

Dojučerašnji fudbaler Sarajeva Nemanja Bilbija potpisao je danas dvogodišnji ugovor sa hrvatskim prvoligašem Splitom.

Ovaj 24-godišnjak je dogovorio sve uvjete sa Upravom kluba i tako postao treće ovoljetno pojačanje Splita, nakon Marka Simonovskog i Dine Špehara. Interesantno je da sva tri igrača igraju na mjestu napadača.

Bilbija je u Sarajevu proveo nešto manje od dvije godine, a sa Koševa je otišao kao slobodan igrač, pa tako aktuelni prvak Bosne i Hercegovine neće ništa zaraditi od ovog transfera. Navijači Sarajeva će ga najviše pamtiti po golovima protiv Atromitosa, kada je bordo klubu donio plasman u Play off Evropske lige. Također, Bilbija će ostati upamćen kao član generacija koje su osvojile prvenstvo i Kup BiH.

Bivši napadač mlade reprezentacije BiH je u svojoj karijeri nastupao još i za Borac i Vojvodinu. Ovog ljeta se povezivao i sa prelaskom u Zrinjski, ali se na kraju ipak odlučio karijeru nastaviti van granica naše zemlje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.