Čileanac u Realu

Vidal prihvatio uslove Reala, Čileanac stiže u Madrid

E. Škorić

Čileanski mediji tvrde da je sve gotovo i da Arturo Vidal odlazi u Real Madrid.

Vidal večeras igra finale Copa Americe u rodnom Čileu protiv Argentine. I dok je fokusiran na okršaj s vjerovatno najboljom svjetskom reprezentacijom, ‘iza leđa’ mu agenti rješavaju transfer.

Jasno, Vidal je upoznat sa svim, a navodno je prihvatio četverogodišnji ugovor s Realom iz Madrida.

Kraljevi su, piše čileanski list La Tercera, uspjeli da dogovore transfer sjajnog veznjaka iz Juventusa.

Vidala su željeli Manchester United i Aresnal, ali je na kraju Real bio najkonkretniji. Čileanac je prihvatio Realove uslove, želi da zaigra u kraljevskom klubu, ali ostaje da Juventus i Real postignu dogovor o visini odštete.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ako sve bude po planu, uskoro bi Real trebao da zvanično objavi potpisivanje 28-godišnjaka rođenog u Santiagu, mjestu u kojem će se odigrati večerašnje finale Cope.

Vidal je karijeru započeo u Colo-Colu, 2007. godine je prešao u Bayer, gdje je igrao do 2011. godine. Juve ga je platio 10.5 miliona eura i definitivno im se isplatilo jer bi ga trebali prodati za daleko veći iznos. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.