Odluka za koju treba snaga

Odbili san mnogih: Oni nisu željeli potpisati za Barcelonu

A. Haznadarević

Fudbalski klub Barcelona je klub sa jednom od najvećih historija, klub kroz kojeg je prošla većina najvećih igrača svih vremena, klub koji izaziva strahopoštovanje protivnika gdje god da igra, i klub koji je igranje ravno snu. Međutim, ovo posljednje ne misle baš svi, s obzirom da su o određenoj fazi karijere ovi igrači došli u priliku da jednostavno kažu "da" i postanu igrači katalonskog diva, ali su to sami odbili.

David Luiz

"Istina je da sam bio u kontaktu sa Barcelonom i stvari su izgledale dobro. Ipak, na kraju, shvatio sam da je PSG klub u koji me želi više. Sada ću biti sretniji u Parizu, nego u Barceloni ili Minhenu. Ovo je klub budućnosti i presretan sam što sam ovdje", kazao je Luiz u septembru 2014. godine.

Koke

"Istina je da je djelu mene bilo teško reći "ne" Barceloni, ali sam želio ostati kući, još mnogo godina sa Atleticom. Nije bilo vrijeme za odlazak. Ovo je moja kuća, osjećam se potrebnim u klubu i klub me ne želi prodati. Kako bi napustio Atletico u najboljem vremenu. Nije lako reći "ne" Barceloni i njihov interes jako cijenim, znači mi da se sav moj trud isplatio. Ali ja sam ovdje kod kuće", riječi su zvijezde Atletico Madrida Kokea, rečene u avgustu 2014. godine.

Rio Ferdinand

"Razgovarao sam sa Romom, a također je bilo interesovanja iz Real Madrida i Barcelone u jedno vrijeme. Ali, ja sam igrao u Manchester Unitedu i osvajao trofeje, tako da u mojoj glavi nikada nije prevagnulo to da igram negdje drugo. Da je Gareth Bale bio u Manchester Unitedu i osvajao trofeje, ne bi otišao u Real Madrid", kazao je Rio Ferdinand u avgustu 2014. godine.

Thiago Silva

"Bilo je teško donijeti odluku da kažem "ne" dva puta Barceloni. Nikada nisam krio da sam im se divio i još od vremena kada sam bio dječak, želio sam da igram za Barcelonu. Ali teške odluke koje nekada treba donijeti u životu, nasuprot su naših snova. Čuo sam da ljudi pričaju da ja mislim samo na novac, ali zaboravljaju da svi mi imamo porodice koje hranimo. Zašto bih prihvatio da igram za manje novca u Barceloni? Zašto su igrači ti koji se trebaju žrtvovati? Osim toga, PSG mi je ponudio priliku i za novi izazov, a i klub se penje pravim putem", objasnio je svoju odluku u septembru 2013. godine Thiago Silva.

Alessandro del Piero

"Del Piero je Juventus. Na vrhuncu svoje karijere, on je odbio Manchester United i Barcelonu. On je to uradio zbog ljubavi. Njegova budućnost mora biti u Juventusu", bile su to riječi agenta Alessandra del Piera Claudija Pasqualina, rečene u martu 2012. godine.

Gianluigi Buffon

"Mogao sam se pridružiti Barceloni 2001. godine. Kako god, odlučio sam da ostanem u Juventusu nakon diskusije sa svojim ocem i još uvijek sam zahvalan zbog toga. Biti u Juventusu, unikatno je iskustvo koje mi daje mnogo satisfakcije", rekao je Gianluigi Buffon u oktobru 2013. godine.

Cristiano Ronaldo

"Ne idem ni u jedan drugi klub osim Real Madrida", jasan je bio Cristiano Ronaldo, koji je 2009. godine potpisao transfer vrijedan rekordnih 94 miliona dolara i zamijenio tako dres Manchester Uniteda za bijeli Kraljevskog kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.