Bartomeu: Enrique želi da dovedemo Turana

Barca se zanima za veznjaka Atletica

Bartomeu: Enrique želi da dovedemo Turana

Edmir Škorić

Predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu priznaje da njegov klub želi da dovede Ardu Turana.

Bartomeu, koji očekuje da na novim izborima ponovo bude izabran za predsjednika katalonskog diva, izjavio je kako se Luis Enrique raspitivao za Turana i kako želi veznjaka iz Atletica.

Turčin se posljednjih nekoliko dana snažno povezuje s Barcelonom i očito bi se moglo dogoditi da pojača redove evropskog i španskog prvaka.

“Enrique je pitao za njega. Prioriteti treneru bili su Arda i Aleix Vidal”, kazao je Bartomeu za AS, te je dodao:

“Uprava treba da potpiše takvog igrača. Klub mora što prije dovesti Ardu, tako da bi on mogao da odradi pripreme s Barcom”.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Turan je za Atletico u 163 utakmice postigao 20 golova, a osim Barce, želi ga i Chelsea. Prije Atletica, nosio je dres Galatasarayja od 2005. do 2011. godine.

Treba kazati da je za reprezentaciju Turske odigrao 81 utakmicu, uz 14 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.