Katić iz Širokog prešao u Cedevitu

Edmir Škorić

Hrvatski prvaci, košarkaši Cedevite, doveli su novo pojačanje.

Za Cedevitu je na četiri godine potpisao Toni Katić, a na zvaničnoj web stranici kluba iz Zagreba navode da se radi o “jednom od najtalentiranijih hrvatskih playmakera”.

Katić je i reprezentativac Hrvatske, obzirom da ga je na širi popis igrača za Eurobasket uvrstio selektor Velimir Perasović.

U Splitu je počeo igrati košarku, a posljednje dvije sezone nosio je dres Širokog Brijega. 

Prošle sezone je u prosjeku bilježio 14.1 poen, 3.2 skoka i 4.2 asistencije po utakmici, a sa Širokim je igrao finale doigravanja za prvaka BiH, no Igokea je bila uspješnija.

"Odlučio sam se za Cedevitu jer je to bila najbolja ponuda i to je za mene bio najbolji klub. Cedevita je najbolji hrvatski klub. Mislim da ću tu imati najbolju priliku za napredak. Ipak Cedevita igra Euroligu i ABA ligu i to je, između ostalog, presudilo”, rekao je Katić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.