Pet najvećih iza nedodirljivih

Ko bi osvojio Zlatnu loptu ako ne bi bilo Messija i Ronalda?

A. Haznadarević

Na pitanje ko su osvajači Zlatne lopte posljednih godina, ali i ko će je osvojiti ove, odgovor je uvijek isti - jedan od dvojice najvećih, Cristiano Ronaldo ili Lionel Messi. Najzanimljivije je to što se njih dvojica toliko izdvajaju iz ostatka kolone igrača svjetske klase, da se može reći da će najvjerovatnije i iduće 3 godine ovo priznanje ići jednom od njih dvojice. Tek borba za 3. mjesto u izboru najboljeg igrača svijeta postaje zanimljivo, pa stoga smo se pozabavili pitanjem ko bi bio osvajač Zlatne lopte da ne postoje argentinski i portugalski majstori.

Neymar

Iako je bilo potrebno određeno vrijeme da se trenutno najveće brazilsko fudbalsko ime uklopi u igru Barcelone i generalno igru u novoj ligi, Neymar je dostigao najveći stepen razvoja u svojoj dosadašnjoj karijeri. Za Katalonce je tako zabio čak 39 golova i s obzirom na godine, predstavlja vjerovatno i najvećeg pretendenta za nasljedstvo titule najboljeg nakon što Messi i Ronaldo "smanje gas".

Arturo Vidal

S obzirom na impresivne igre Artura Vidala, uopšte ne treba čuditi to što se ime ovog Čileanca često vezuje za potpis za Real Madrid. On je jedan od osnovnih elemenata velikog uspjeha Juventusa i sezone koja je osim novog Scudetta Staroj dami donijela i nastup u finalu Lige prvaka. Uz sve to i trofej Copa Americe je našao put do ovog majstora, za kojeg se tek pitaju mnogi kakvu tek iduću sezonu od njega treba očekivati.

Luis Suarez

Možda je sezonu počeo sa kontaverznom suspenzijom, odnosno, zbog koje je propustio uvodni dio šampionske sezone Barcelone, ali Luis Suarez je ponovo dokazao da je jedan od najvećih na svijetu. Urugvajski napadač je da potpuno nevjerovatan način postao nezamjenjiv u vrhu napada katalonskog diva, zajedno sa Neymarom i Messijem iza leđa, a pored čak 23 postignuta gola, on je upisao i 17 asistencija.

Eden Hazard

Najbolji igrač engleskog Premiershipa Eden Hazard, u protekloj sezoni je svojim igrama samo potvrdio da riječi Josea Mourinha, da on može biti jednako dobar kao Leo Messi i Cristiano Ronaldo, itekako imaju smisla. Ogromna želja da postane najbolji na svijetu, tjera ovog Belgijanca ka napretku, a nju najbolje oslikava izjava: "To je uvijek bio moj san, još kad sam prvi put došao u trening centar Lillea, rekao sam svom treneru da ću jednoga dana postati osvajač Zlatne lopte". 

Alexis Sanchez

Teško da je ijedno pojačanje pristiglo na Otok, toliko brzo osvojilo Premiership kako je to pošlo za rukom Alexisu Sanchezu. Ovaj čileanski majstor je jako brzo postao glavna zvijezda tima, te je postigao neke od ključnih golova u sezoni za Topnike, a nisu mu bile strane ni asistencije. Zanimljivo da je i pred veliko finale Copa Americe imao samo jedan gol na kontu, a upravo je on i odlučio šampiona Amerike, i to na kakav način - panenkom!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.