Cropix

1. pretkolo Evropske lige

Hajduk i Lokomotiva prošli dalje, Letić asistirao za Žilinu

Večeras je na rasporedu bilo pedeset utakmica 1. pretkola Evropske lige, a ubjedljiv trijumf ostvarili su nogometaši Hajduka iz Splita. 

Hajduk je od samog početka susreta krenuo pokazati svoju snagu i na kraju je protiv prosječne estonske Sillamäe Kalev slavio sa visokih 6:2. Iako je na poluvremenu rezultat glasio 2:2, Hajduk je u nastavku uspio postići četiri pogotka u režiji Ohandze (dva puta), Vlašića i Maglice. Tino Sven Sušić nije nastupio u ovoj utakmici zbog povrede.

Prolaz u naredni krug takmičenja ovjerila je i slovačka Žilina, koja je na domaćem terenu savladala Glentoran rezultatom 3:0. Jeliću je kod prvog pogotka asistirao bh. fudbaler Bojan Letić, a do kraja susreta Jelić je uspio postići još dva pogotka i postaviti konačan rezultat susreta. 

Sheriff Tiraspol našeg Amera Dupovca i Matea Sušića od nastupa na evropskoj sceni oprostio se remijem u gostima kod Odd Grenlanda (0:0), dok je iznenađujući prolaz izborio estonski Nomme Kalju remiziravši sa Aktobeom (0:0). 

Razloga za slavlje večeras ima i Lokomotiva. Tim iz Zagreba je odigrao neriješeno sa Airbusom (2:2), ali je prolaz izborio zahvaljujući pobjedi u prvoj utakmici (3:1). Drugi pogodak za Lokomotivu je postigao bivši kadetski bh. reprezentativac Damir Šovšić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.