Bh. kapiten probudio veliko interesovanje

Šta navijači Phoenix Sunsa trebaju znati o Mirzi Teletoviću

A. Haznadarević

Informacija da je kapiten košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Mirza Teletović dogovorio transfer težak 5,5 miliona dolara u redove Phoenix Sunsa, rezultirao je velikim interesovanjem navijača ovog velikog NBA kluba za našeg asa. Tako je magazin posvećen Sunsima "Bright side of the sun", napravio analizu stvari koje bi navijači trebali znati o novoj zvijezdi svoje ekipe, koja je pristigla iz Brooklyn Netsa.

O šutiranju

Mirza Teletović je jedan od najboljih čistih šutera u cijeloj NBA ligi. Njegov problem je bila konstantnost igranja, jer kada igra, nezaustavljiv je šuter.

O čvrstini

Beskompromisni je borac. Najbolje to pokazuje okršaj sa velikim LeBron Jamesom od prije dvije godine, kada mu se "osvetio" za nesportsko odgurivanje saigrača. James je tada krenuo ka njemu, a Teletović se samo smješkao na sve.

Uticaj u svlačionici i na terenu

Koliko god bio borben na terenu, u svlačionici je jedan od najboljih momaka u cijeloj ligi. Govori o tome činjenica da ga svi saigrači jako vole i poštuju, a poštovanje koje ima u reprezentaciji i domovini generalno, priča je za sebe.

Novinar pomenutog magazina je posebno bio zadovoljan tim što Mirza ne glumi umišljenu zvijezdu, te čak "retvita" i njihove tekstove na Twitteru.

Zašto su ga Netsi pustili da ode

S obzirom na problem sa plućnom embolijom, koji ga je koštao neigranja skoro polovine sezone, Teletović se tek treba vratiti u pravu formu i zaigrati na najvišem nivou. Pretpostavka je da su u Brooklynu bili nesigurni u njegov potpuni povratak, a prvenstveno je dopustu odlaska kumovala činjenica što nikada nije bio pretjerani miljenik Lionela Hollinsa. 

Općenito

Sve u svemu, Mirza Teletović je veliki šuter, žestok momak na parketu, povratnik nakon teškog zdravstvenog stanja, dobar ali ne i savršen defanzivac koji se ne boji nikoga. Tako je općenito bh. kapiten predstavljen navijačima kluba za koji treba i zvanično potpisati u narednim danima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.