Tvrdi njemački Bild

Schweinsteiger prihvatio ponudu Manchester Uniteda

Njemački reprezentativac Bastian Schweinsteiger karijeru će nastaviti u redovima Manchester Uniteda, prenosi ugledni Bild. 

Fudbaler Bayerna u posljednje vrijeme mnogo se povezivao sa Manchester Unitedom, a povod za brojne špekulacije bilo je to što navodno nije u planovima trenera Pepa Guardiole za narednu sezonu. 

Sudeći po pisanju Bilda, Schweinsteiger je donio odluku da prihvati ponudu kluba sa Old Trafforda i navodno su Bayern i Manchester United već postigli dogovor o transferu. 

Manchester United će za dovođenje Schweinsteigera izdvojiti svotu od 14 miliona funti, a njemački fudbaler će dobiti trogodišnji ugovor vrijedan sedam miliona funti po sezonu. 

Podsjećamo, Schweinsteiger je za seniorski tim Bayerna debitovao još 2002. godine i do sada je odigrao oko 350 utakmica za slavni bavarski klub. Tokom karijere sa Bayernom je osvojio osam titula u Bundesligi, jednu u Ligi šampiona i sedam trofeja u njemačkom DFB Pokalu. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.