Veliko pojačanje

Potvrdio i Manchester United: Schweinsteiger je naš!

O transferu Bastiana Schweinsteigera u Engleskoj se špekulisalo već nekoliko sedmica, a informaciju o konačnom dogovoru sa Manchester Unitedom u petak je objavio njemački Bild. 

Do zvaničnog potpisa ugovora preostalo je samo da njemački reprezentativac obavi ljekarske preglede i dogovori lične uslove, što je u svom saopštenju potvrdio i velikan sa Old Trafforda. 

"Manchester United izražava zadovoljstvo što može da objavi da je postignut dogovor sa Bayernom oko transfera Bastiana Schweinsteigera, a ostalo je da on obavi ljekarske preglede i dogovori lične uslove", stoji u saopštenju Manchester Uniteda.

Schweinsteiger je navodno početkom sedmice kazao čelnicima minhenskog kluba da želi promijeniti sredinu, a vjeruje se da je prihvatio ponudu Manchester Uniteda vrijednu 7,2 miliona funti po sezoni. Glavni razlog da pređe baš u Manchester United je Louis van Gaal, sa kojim je kratko sarađivao u Bayernu. 

Podsjećamo, Schweinsteiger je za seniorski tim Bayerna debitovao još 2002. godine i do sada je odigrao oko 350 utakmica za slavni bavarski klub. Tokom karijere sa Bayernom je osvojio osam titula u Bundesligi, jednu u Ligi šampiona i sedam trofeja u njemačkom DFB Pokalu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.