Ivan Sesar tri godine na Pecari

Nekadašnji ljubimac Hordi zla pojačao Široki Brijeg

Dino Kurbegović

Nogometaši Širokog Brijega danas su dobili veliko pojačanje pred narednu sezonu u Premijer ligi, gdje svakako očekuju da budu među prve tri ekipe.

Novi igrač kluba s Pecare je 25-godišnji veznjak Ivan Sesar, a ovu informaciju za SportSport.ba potvrdio je i sam igrač.

"Dobro ste informisani, upravo sam potpisao ugovor na tri godine sa Širokim Brijegom. Iskreno sretan sam i zadovoljan, vratio sam se kući i očekujem da pomognem klubu u ostvarivanju svojih ambicija. Nakon devet godina ponovo sam na Pecari i vjerujem da ću ostaviti snažan utisak u ovom klubu, te se igrama ponovo vratiti u krug potencijalnih reprezentativaca", kazao je za naš portal Sesar.

Ivan Sesar svoju karijeru je počeo u Širokom Brijegu, a kao talentovani junior napustio je klub 2006. godine prešavši u juniore Zagreba.  Nakon što je debitovao za prvi tim Zagreba, igrao je još za slovenski Koper, zagrebačku Lokomotivu, da bi 2011. godine prešao u Sarajevo, gdje je igrao svoj najbolji nogomet u dosadašnjoj karijeri.  

Nakon kluba s Koševa igrao je u turskim klubovima Elazigspor i Akhisraspor, da bi posljednjih pola godine proveo u Slovačkoj, gdje je nastupao za ekipu Dunajska Streda. Nastupao je za omladinske reprezentativne selekcije, a ima i dva nastupa za A-reprezentaciju BiH u vrijeme mandata Safeta Sušića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.