Suarez na posudbi u Bilbau

Midhat Šljivak

Mladi košarkaš Real Madrida Alex Suarez narednu sezonu će provesti na posudbi u Bilbau.

Ovaj 22-godišnji krilni centar prije nekoliko dana je potpisao ugovor s madridskim Realom, ali će naredne sezone ipak igrati na posudbi.

Aktuelni evropski i španski prvak prihvatio je ponudu Bilbaa za Suareza, pa će on u narednoj sezoni obući dres baskijskog tima.

Suarez je u ekipu Reala stigao iz Joventuta. Potpisao je višegodišnji ugovor s kraljevskim klubom, ali će na debi u dresu prvaka Španije čekati godinu dana.

Mladi košarkaš je protekle sezone u dresu tima iz Badalone odigrao 36 utakmica. Za 11 minuta na parketu prosječno je ubacivao skoro pet poena uz dva skoka po utakmici.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Prije Joventuta nosio je i dres ekipe Prata.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.