Potpisat će novi ugovor?

Borussia neće prodati Aubameyanga

Adnan Beganović

Pierre-Emerick Aubameyang, reprezentativac Gabona i fudbaler Borussije Dortmund mogao bi s ovim klubom potpisati novi ugovor.

Sjajni ofanzivni fudbaler na svom stolu imao je nekoliko ponuda za promjenu sredine. Za njegovim uslugama zainteresirani su bili Arsenal i PSG, no iz njemačkog kluba su odbacili mogućnost prodaje reprezentativca Gabona.

"Aubameyang nije na prodaju i on ostaje dio našeg kluba", izjavio je direktor Borussije Dortmund, Hans-Joachim Vattske.

Čelini Borussije tako su odbacili špekulacije o prodaji svog sjajnog ofanzivca, kojem će ponuditi potpisivanje novog ugovora sa znatno povoljnijim finansijskim detaljima.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Podsjetimo, Aubameyang je u Borussiju stigao 2013. godine iz Saint-Etiennea, a s njemačkim klubom ima važeći ugovor do ljeta 2018. godine. U dosadašnjoj karijeri nastupao je još za Milan, Dijom, Lille i Monaco.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.