Foto: EPA

Bayern želi Traorea

Talentovani napadač Barcelone ide kod Guardiole?

Midhat Šljivak

Ekipa minhenskog Bayerna pokazuje veliki interes za dovođenje fudbalera Barcelone Adame Traorea.

Ovaj 19-godišnji fudbaler nema mnogo prostora za igru kod trenera Barcelone Luisa Enriquea. Konkurencija u ofanzivnom redu španskog prvaka je prevelika, te je Traore u podređenom položaju.

On će kako stvari stoje napustiti katalonskog velikana, a za njegove usluge ozbiljno je zainteresovana ekipa Bayerna iz Minhena, koju predvodi Pep Guardiola.

Navodno, španski stručnjak je veliki ljubitelj igre Traorea. Pokušaće ga dovesti ovog ljeta, a njegova cijena je 15 miliona eura, što ne predstavlja nikakav problem za bavarski tim.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Traore je u protekloj sezoni odigrao dvije utakmice za prvi tim Barcelone, te je postigao jedan gol. Pogodio je protiv Huesce u Kupu kralja.

Pored Bayerna, interes za Traorea je pokazivao engleski Stoke City, ali i ekipa Evertona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.