Faruk Hadžibegić za SportSport.ba

"Trebamo se skoncentrisati na ovo što dolazi"

Adnan Beganović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji igrat će u Grupi H zajedno sa Belgijom, Grčkom, Estonijom i Kiprom.

U St. Petersburgu je juče obavljeno žrijebanje grupa kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. godine. Naš nacionalni tim imao je sreće, a žrijebanje je za SportSport.ba komentarisao i legendarni bosanskohercegovački fudbaler i nekadašnji selektor Faruk Hadžibegić.

"Ako od prve kvalifikacione utakmice budemo ozbiljni onda možemo na Mundijal. Iskreno, ne vidim ko nas u grupi može dobiti. Vjerujem u naš tim i ne bojim se niti jednog protivnika", istakao je Hadžibegić.

Nekadašnji selektor našeg nacionalnog tima smatra da se u ovom trenutku ne trebamo previše baviti kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

"Ne trebamo se mnogo obazirati na kvalifikacije za Mundijal. Moramo se skoncentrisati na ovo što dolazi, odnosno na kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Bojim se onog našeg lako ćemo u Rusiju, pa da ne zaboravimo šta dolazi prije i šta je u ovom trenutku bitnije", dodao je Hadžibegić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.