Prošlosezonski flopovi

Top 10: Podbacili prošle, a ove sezone mogu eksplodirati

S. Bošković

Svaki tim ima nekog igrača koji pri dolasku u njihov tim podbaci. Ne ukope se u tim, ili se ne prilagode na drugu ligu i postanu potpuni promašaj. Neki od njih će naredne sezone zaigrati na starom nivou. Pogledajmo TOP 10...

10. Romelu Lukaku

Romelu Lukaku, igrač Evertona, je statistički imao veoma dobru sezonu. Pogodio je 20 puta u 48 nastupa. 

No, 22-godišnji napadač je promašio mnogo čistih gol šansi i mogao je igrati bolje. Ali mlad je, i kao takav ima još prostora da sazrije. Kao i igrač, ali i kao osoba. Sigurno je da ćemo za Lukakua čuti još mnogo puta u narednim sezonama, ipak važi za jednog od najperspektivnijih mladih napadača. 

9. Elaiqum Mangala

Francuski štoper se Cityju pidružio prošle sezone za vrtoglavih 42 miliona funti, i to je stavilo veliki pritisak na ovog igrača. 

Tokom čitave sezone pružao je nekonstante partije i etiketirali su ga kao "flopa". Svi su ga vidjeli kao stub odbrane Građana, no Mangala to nije bio. 

24-godišnjak je u karijeri već pokazao da zna igrati, a ni prošle sezone nije bio bez dobrih partija. Njegov največi problem su nekonstante partije, ali klub sa Etihada mora vjerovati u njega.

8. Dejan Lovren

Svi timovi imaju Ahilejevu petu u ekipi, no problem nastaje kada je ta peta u odbrani. Nažalost, Liverpool ima slabu tačku baš u srcu odbrane.

Dejan Lovren je došao da ponudi stabilnost krhkoj odbrani Redsa, no nije se dokazao. Tokom čitave sezone je bio na meti kritika javnosti, a i većina fanova želi njegov odlazak. 

Izgledao je slomljeno i nesigurno tokom čitave sezone. Ipak, treba priznati da se je Lovren utopio u lošu igru Liverpoola prošle sezone. Na Anfieldu bi se trebali držati poslovice: " Ujedinjeni stojimo, razdvojeni padamo. ".

7. Mario Balloteli

Mario Balloteli je koštao Liverpool 16 miliona funti. Otplatio je 3-4 miliona funti golom protiv Ludogorca u Ligi Prvaka i ništa više. 

U toku ligaške sezone postigao je samo jedan gol, što ga stavlja na mjesto največeg flopa u protekloj sezoni. 
Nakon što je Rodgers doveo niz ofenzivnih igrača: Danny Ingsa, Divock Origija, Firminha te Bentekeja šanse Ballotelija za igru su se svele na minumum. 

Ipak, svi koji prate fudbal znaju da Super Mario ima potencijala za velike stvari na terenu, i da je sve na njemu.

6. Radamel Falcao

Kolumbijski napadač imao je užasnu sezonu u Manchester Unitedu. Nastupio je 29 puta prošle sezone i postigao svega 4 gola. 

Mediji su se obrušili na njegove loše igre, a navijači tražili odlazak iz kluba. Odlazak se i desio.  Falcao se je preselio na Stamford Bridge gdje se nada da će pronaći pravu formu.

Pred njim je dugi put da dokaže da nije flop, a uz dovoljno prostora i vremena Falcao će pokazati da zna zabijati i na Otoku.

5. Arda Turan

Turski internacionalac je imao lošu sezonu sa Atletico Madridom. Nakon što je briljirao u sezoni 2013/2014 , u posljednjoj nije uspio pronači najbolju igru, te je igrao toplo-hladno. 

Ranije ovog ljeta se pridružio Barceloni za 34 miliona eura. No, Turan ne može igrati do januara 2016. godine i morati će da radi naporno da se vrati u staru formu. Jedan je od najboljih igrača na svojoj poziciji trebao bi se odlično uklopiti u ekipu Barcelone.

4. Edinson Cavani

Neki kažu da Edinson Cavani prošle sezone nije bio na najboljem nivou. Ipak, napadač PSG-a  statistički je imao sjajnu sezonu. Postigao je 31 gol, u 53 utakmice, te je bio jedan od najzaslužnijih za novu titulu Parižana.

No, pred golom nije bio baš najprecizniji napadač, ali mora se priznati da nije igrao na prirodnoj poziciji i to je utjecalo na njegove performanse.
28-godišnjak  i dalje je jedan od najboljih napadača u svijetu, a da li će ostatit na Parku Prinčeva, ili ne, stvar je njegove odluke.

3. Yaya Toure

Reprezentativac Obale Bjelokosti je imao nezaboravnu sezonu 2013/2014. Postigao je impresivna 24 gola u 49 odigranih utakmica.

Bio je dirigent ekipe Cityja,, koja je osvojila titulu. Prošle sezone je imao manjih problema sa formom. 
Nije bio u optimalnoj fizičkoj spremi, a i tehnički je zakazao.

No, svi znamo da Yaya Toure može igrati na vrhunskom nivou i ove sezone bi trebao biti jedan od najboljih igrača Cityja, u još jednom pohodu na titulu.

2. Angel Di Maria

Ako bi jednom rječju morali opisati prošlu sezonu Di Marije u dresu Manchester Uniteda, ta riječ bi bila "razočerenje".

Argentinac je u redove Uniteda stigao iz Real Madrida za 59.7 miliona funti i krenuo je dobro. Ipak, nakon nekog vremena mu forma vrtoglavo pada i nije ju uspio podiči. 

Narednu sezonu, Angel di Marija će provesti u PSG-u gdje će pokušati dokaziti da je i dalje jedan od najboljih krilnih igrača na svijetu. 

1. Garath Bale

Kada stvari krenu nizbrdo, svi traže žrtveno janje. Prošle sezone je u to u Real Madridu bio Garath Bale.

Nakon što je sezonu prije toga oduševio Santiago Bernabeu, pao je pod pritiskom i pružao je jalove partije. 
Naravno, teško ga je okarakterisati kao flopa jer on je i dalje jedan od najboljih svjetskih igrača. 
Ovaj 26-godišnjak treba nastaviti trenirati što bolje može i forma će se popraviti. 

"Forma je trenutačna, klasa je vječna" - je izreka koja bi za Velšanina trebala bii zvijezda vodilja u ovim trenucima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.