Velika pojačanja pred potpisom

Transferi koji bi mogli biti ozvaničeni u narednih 48 sati

A. Haznadarević

Kako prelazni rok lagano odmiće, tako se svakoga dana dovršava sve veći broj transfer saga. Pored neograničeno velikog niza glasina, određeni broj transfera je zaista blizu same realizacije i objave potpisa, te se u naredna dva dana očekuje realizacija minimalno pet zvučnih.

John Stones (iz Evertona u Chelsea)

Mladi stoper John Stones, već odavno je na listi želja Chelseaja, a upravo njegov iznimni kvalitet je pružio mogućnost čelništvu Evertona da se poigrava i odbije prvu službenu ponudu Plavaca. Jose Mourinho je i u javnosti govorio o odbijanju prve ponude od strane Evertona, te je čak i medijima jasno poručio da će poslati drugu ponudu, s obzirom na to da želi sjajnog Stonesa što prije imati u sastavu.

Alex Telles (iz Galatasaraya u Chelsea)

Aktuelni prvak Engleske je nakon rane faze transfer roka, ušao sa velikim ambicijama u njegov nastavak. Tako se nakon potvrđenog odlaska Filipea Luisa u Atletico Madrid, jako brzo očekuje dolazak novog beka na Stamford Bridge, koji bi bio kvalitetna potpora Cezaru Azpilicueti. Član turskog Galatasaraya Alex Telles, jako je blizu zvaničnog potpisa za londonski klub, a dobri odnosi dva kluba pozitivan ishod posla čine dosta relevantnim.

Fernando Llorente (iz Juventusa u Arsenal)

Nije tajna da Arsenal već određeni period ozbiljno traga za dokazanim i kvalitetnim napadačem, a kako stvari stoje, španski internacionalac Fernando Llorente je najbliži potpisu za Topnike. Napadač Juventusa bi prema izvještajima, trebao koštati londonski klub 5,7 miliona funti.

Saido Berahino (iz West Bromwich Albiona u Tottenham)

Mladi engleski reprezentativac rođen u afričkoj državi Burundi, Saido Berahino, sa svojom 21 godinom života je nastupima u dresu WBA skrenuo veliku pažnju na sebe. Kao veoma perspektivnog i talentovanog napadača, prepoznao ga je i Tottenham, koji je već osigurao 20 miliona funti za njegovo dovođenje.

Pedro Rodriguez (iz Barcelone u Manchester United)

Manchester United je vjerovatno ohrabren čudesno dobrim uklapanjem Arsenalovog Alexisa Sancheza u Premier ligu, odlučio učiniti sve kako bi i drugog Barceloninog "napadača iz sjene" Pedra Rodrigueza doveo u svoje redove. Louis van Gaal je dovođenje Barcinog djeteta označio kao jedan od prioriteta, a čelništvo kluba je, navodno, uz uplatu od 23,1 milion funti, transfer dovela pred samo zaključenje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.