Barca ne pušta Pedra prije 11. avgusta

Manchester United mora pričekati na transfer Pedra

Edmir Škorić

Barcelona je odlučila da odloži transfer Pedra u Manchester United.

Manchester United je krenuo po novo ovoljetno pojačanje, a riječ je o španskom napadaču Pedru, kojeg također želi i Chelsea. Pedro je spreman da napusti Barcu, svjestan da nema mjesta na Nou Campu, ali bi u Unitedu vjerovatno dobio šansu umjesto Robina van Persieja.

Navodno je transfer Pedra u United ovisan i o onome Angela di Marije iz Uniteda i PSG-a. Kada Di Maria za 44 miliona funti kompletira transfer u redove francuskog prvaka, Pedro će vjerovatno krenuti prema Engleskoj.

Osim toga, The Express navodi da Barca ne misli pustiti Pedra prije 11. avgusta i meča Superkupa protiv Seville, kako bi Katalonci mogli da uvide formu Neymara i Lionela Messija, koji su imali napornu sezonu i na kraju su nastupali na Copa Americi.

United prvu utakmicu u Premiershipu igra protiv Tottenhama 8. avgusta i vjerovatno do tada u svom timu neće imati Pedra. Pedro ima 28 godina, rođen je u Tenerifeu, a igra uglavnom na poziciji krilnog napadača. Odlikuju ga brzina i dobra tehnika, a dres Barcelone nosio je više od 200 puta, te je postigao 58 golova. Igrao je i za mlađe uzraste katalonskog diva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.