Adama Traore želja Liverpoola
Foto: EPA

Traore na Anfieldu?

Adama Traore želja Liverpoola

M. Šljivak

Ekipa Liverpoola zainteresovana je za dovođenje mladog fudbalera Barcelone Adame Traorea.

Ovaj 19-godišnji napadač nalazi se na listi želja velikog broja evropskih timova. 

S obzirom na to da će u Barceloni teško dobiti priliku za igru, Traore je na izlaznim vratima kluba, a pronalazak novog kluba ne bi trebao predstavljati problem.

Mnogo klubova je u redu za ovog talentovanog fudbalera, a najnoviji kandidat za njegovo dovođenje je engleski velikan Liverpool.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Navodno, predstavnici Liverpoola su već obavili razgovore s Barcelonom oko potencijalnog transfera Traorea na Anfield i da bi 19-godišnji napadač mogao narednu sezonu provesti na posudbi u Redsima.

Prije Liverpoola, interes za Traorea su pokazali Stoke, Everton, Monaco i Bayern.

U drugi tim Barcelone stigao je 2013. godine, gdje je pružao solidne partije, koje su ga dovelo i do debija za prvi tim. 

No, u prvom timu je odigrao četiri utakmice, te je postigao jedan gol. Igrao je uglavnom za drugi tim, a nastupio je u 63 susreta, te je postigao osam golova. 





Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti