Koštalo ga sramotno ponašanje

Dinamo kaznio Machada za srednji prst

Paolo Machado primoran je platiti kaznu u iznosu od 100.000 eura zbog sramotnog ponašanja na utakmici Dinama u kvalifikacijama za Ligu prvaka. 

Portugalski internacionalac je iznerviran zvižducima pokazao srednji prst navijačima Dinama, a dan nakon toga odlučio je uputiti javno izvinjenje. 

"Napravio sam veliku grešku i želim da se izvinim navijačima, predsjedniku, treneru, timu i porodici. Bio je to loš trenutak, još jednom naglašavam da mi je žao i na terenu ću pokazati koliko cijenim navijače i Dinamo", kazao je Machado.

Prema riječima trenera Zorana Mamića, novac koji će Paolo Machado morati uplatiti bit će poklonjen organizacijama kojima je potreban. 

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Mi smo porodica, želimo biti zajedno u dobrim, ali i lošim trenuima. Ovo je jedan od takvih, vrlo teških trenutaka, ali mi moramo biti spremni opraštati jer svako može da pogriješi. Ova odluka je dokaz zajedništva i kako ekipa doživljava Paula", riječi su Zorana Mamića. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.