Fred pozitivan na hidrohlorotijazid

Reprezentativac Brazila pozitivan na doping

Fudbalski reprezentativac Brazila Fred bio je pozitivan na doping tokom Copa Americe, saopšteno je iz Fudbalskog saveza Brazila.

Analizom je utvrđeno i kasnije definitivno potvrđeno da je napadaš Šahtara bio pozitivan na hidrohlorotijazid, ali je uprkos tome brazilski Savez stao u odbranu ovog fudbalera, navodeći da će mu pomoći u njegovom pokušaju da skine ljagu sa svog imena.

"Nikada nisam koristio zabranjena sredstva. Nevin sam i to ću dokazati", samouvjereno je izjavljivao napadač, koji je u dresu Brazila natupao na utakmicama protiv Perua i Kolumbije.

U cijelu priču umiješao se i Fenerbahče, koji je jučer protestovao kod UEFA zbog toga što je Fred, uprkos pozitivnom doping testu, bio uvršten u tim za treće pretkolo Lige prvaka koje se igralo u utorak u Istanbulu (0:0).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.