Odgođen meč na Piroti zbog smrti Elvedina Varupe

Odgođen meč Travnika i Sarajeva

M. Šljivak

Meč Travnika i Sarajeva, koji se trebao igrati sutra, odgođen je zbog smrti dugogodišnjeg igrača Vezira Elvedina Varupe.

Nekadašnji igrač tima s Pirote preminuo je danas u 40. godini, te je dogovorom klubova odlučeno da meč drugog kola Premijer lige BiH između Travnika i Sarajeva, koji se trebao igrati sutra, bude odgođen.

S obzirom na to da će sutra biti obavljena dženaza Varupi, dogovoreno je da se meč odgodi za ponedjeljak u 17 sati. 

Odluku klubova je ispoštvovala je i Takmičarska komisija NSBiH. Uz pristanak FK Sarajevo dogovoreno je da meč bude odgođen,  pa će se meč na Piroti odigrati dan kasnije od predviđenog termina.

Varupa je posljednji meč u dresu Travnika odigrao 2014. godine. Rođen je 1975. godine u Vitezu, a dženaza će se obaviti sutra u 13:30 na mezarju Grbavica pored Viteza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.