Sigurna pobjeda Širokobriježana

Široki razbio Vitez na Pecari

Edmir Škorić

Nogometaši Širokog Brijega deklasirali su Vitez sa 5:1 u meču drugog kola Premijer lige.

Nakon pobjede u Travniku (2:1) u prošlom kolu, Širokobriježani su na Pecari razbili Vitez, koji tako nema nijednog boda poslije gostovanja u Bijeljini i Širokom Brijegu.

Domaćin je poveo već u drugoj minuti, a svoj 101. premijerligaški gol postigao je iskusni Brazilac Wagner, da bi mladi Luka Menalo u devetoj povisio na 2:0.

Novi gol Wagnera u 13. minuti, a u posljednjih pet minuta još dva gola. Prvo je Vedran Kantar smanjio u 40. minuti na 3:1, da bi u završnici prvog dijela Kožulj postigao četvrti gol za domaće.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U nastavku do 70. minute mreže su mirovale, a onda drugi gol Menala za konačnih 5:1. Široki se već sada nameće kao jedan od najozbiljnijih konkurenata za naslov, dok će se Vitez boriti za ostanak u ligi.

Široki je, dakle, u vrhu sa šest bodova, Vitez je na dnu. U sljedećem kolu Široki gostuje Sarajevu na Koševu, Vitez će ugostiti Željezničar, koji je također bez pobjede u prva dva kola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.