Kek napokon uigrao Rijeku

Hajduk nikad lošiji, Rijeka prekinula crni niz

S. Bošković

Susretima na Poljudu i Kantridi kompletirano je četvrto kolo HNL-a, a Rijeka je upisalo pobjedu, dok je Hajduk remizirao. 

Hajduk je susret protiv Slaven Belupa dočekao kao posljednji na ljestvici, a to je bio i prvi put u povijesti HNL-a da se nalaze na toj poziciji. Očajnički su željeli pobjedu, ali ona je u domaćem prvenstvu nedostižna za njih u ovim trenucima. Odigrali su 2:2 s gostima iz Koprivnice. 

Splićani, u čijim je redovima od prve minute zaigrao i Tino-Sven Sušić, grozno su ušli u susret. Nakon 26 minuta igre semafor na Poljudu je pokazivao 2:0 za goste. Crepulja u 19. minuti i Ozobić u 26. minuti su bili strijelci. 

Ipak, u drugi dio susreta Hajduk je ušao pribraniji, te su željeli preokret. Maloku je u 58. minutu smanjio rezultat na 2:1, a desetak minuta nakon toga je Milović poravnao rezultat na 2:2. 

Ipak, do potpunog preokreta domaći tim nije mogao, ali su uspjeli spasiti što se spasiti dalo. 

Rijeka je nakon tri uzastopna, neriješena rezultata, dočekala prvu ligašku pobjedu. Slavili su protiv Lokomotive s rezultatom 3:1. 

Prvo je Leovac digao Kantridu na nogu u 7. minuti kada je zabio za 1:0. Taj rezultat se je održao do 25. minute kada Andrijašević matira golmana Rijeke za 1:1.

Ipak, Rijeka na odmor odlazi s golom prednosti. Bezjak je ovog puta bio precizan za vodstvo od 2:1. Lokomotiva je pokušavala okrenuti rezultat, ali Sharbini je u 60. minuti Matjažu Keku osigurao pobjedu i smirio napetost u riječkom timu. 

Na ljestvici vodi Dinamo, a slijede RNK Split, Istra 1961, te Rijeka. 

HNL, četvrto kolo:

Hajduk-Slaven Belupo 2:2 (Maloku 26', Milović 70'/ Crepulja 19', Ozobić 26')

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Rijeka-Lokomotiva Zagreb 3:1 (Leovac 7', Bezjak 35', Sharbini 60'/ Andrijašević 25'

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.