Iz Manchester Uniteda u Lyon

Rafael stigao u Lyon

Edmir Škorić

Predsjednik Lyona Jean-Michel Aulas je potvrdio transfer Rafaela na Gerland.

Brazilski nogometaš Rafael napustio je Manchester United i on je pred potpisom za Lyon. U narednim satima bi trebao da postane igrač slavnog francuskog kluba.

“Rafael je stigao i očekujemo da postignemo dogovor s Unitedom. On je veseli Brazilac”, poručio je Aulas.

Rafael je u Manchesteru postigao pet golova za 109 nastupa u sedmogodišnjoj avanturi, a karijeru je počeo u Fluminenseu. Član Brazila bio je dva puta od 2012. godine.

Hvale ga zbog energičnog stila, Alex Ferguson je svojevremeno kazao da je “pametan i jako kvalitetan nogometaš”, a krasi ga prodornost po boku, odnosno njegova brzina. On i brat Fabio engleskim medijima su “brazilska verzija Garyja i Phila Nevillea”.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.