Nema kraja problema za Herreru

Bivšem selektoru Meksika prijeti 15 godina zatvora

Miguel Herrera, nekadašnji selektor meksičke reprezentacije, mogao bi biti osuđen na kaznu zatvoru u trajanju od 15 godina. 

Nakon što je kormilo reprezentacije Meksika morao napustiti jer je napao novinara, Herrera se u novim problemima našao zbog političke aktivnosti u predizbornoj kampanji.

Iako je bilo zabranjeno objavljivati tvitove u predizbornoj kampanji, Herrera je u junu prošle godine to radio bez ikakvih problema, a zamjenik tužitelja Fernando Rodriguez Doval sad je digao optužnicu protiv njega.

"Građani, poznati ili ne, potpuno su bili svjesni da igraju prljavo za stranku ili kandidata i da tako mogu snositi ozbiljne posljedice", rekao je Doval.

Herrera, koji je tokom trenerske karijere vodio i meksičke klubove Atlante, Monterrey, Veracruz, Estudiantes i Américu, može se izvući i novčanom kaznom između 20 i 30 miliona eura. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.