Prejaki karakteri sastavljeni u istom timu

Najveći saigrači koji se međusobno ne podnose

A. Haznadarević

Interesantno je koliko velikih fudbalskih zvijezda i danas, ali i ranije, u privatnom životu se uopšte nije slagalo sa nekim od klupskih saigrača, koji je jednako velika zvijezda u očima javnosti. Žuta štampa često takve odnose igrača naširoko analizira, a zbog dobrobiti kluba igrači obično potom šalju demante.

Ovi majstori su se posebno isticali na terenu i uvijek bili velike zvijezde, ali njihovo zajedničko funkcionisanje je postojalo samo zbog istih boja kluba koji ih je sastavio.

Cristiano Ronaldo i Gareth Bale (Real Madrid)

Dvije najveće zvijezde Real Madrida, dva najskuplje plaćena pojačanja ikad i dvojica vjerovatno i najvećih atleta svijeta fudbala koji slično funkcionišu na terenu, međusobno definitivno iritiraju jedan drugog. Jedan od prikaza je par žustrih rasprava i svađa na terenu, a tabloidi su obavezno nakon svake, iz kluba selili ili Portugalca ili Velšanina. Svojim izjavama, njih dvojica su kasnije jasno potvrdili da neće napuštati klub i da su sretni u Madridu.

Zlatan Ibrahimović i Edinson Cavani (PSG)

Dva velika i snažna fudbalska majstora sličnog tipa, teško da bi iko spojio u klubu, ali upravo to su uradili čelnici francuskog prvaka Paris Saint-Germaina. Posljedica toga je da se Urugvajac obično seli na krilne pozicije kada je Ibrahimović potpuno spreman, što mu automatski kvari raspoloženje. Ipak, uprkos silnim najavama njegovog odlaska u Englesku, Cavani će po svemu sudeći još jednu sezonu igrati rame uz rame za Šveđaninom bh. korijena.

Jens Lehman i Manuel Almunia (Arsenal)

Dva velika golmana koja je svojevremeno Arsenal spojio u svom timu, uopšte nisu krili to da se ne podnose, te čak nisu ni komunicirali na treninzima. Jednom prilikom je Lehmann pojasnio da je sve krenulo sa špančevim preotimanjem pozicije prvog golmana.

Lee Bowyer i Kieron Dyer (Newcastle United)

U javnost je najdalje otišla netrpeljivost između Newcastleovog dvojca veznog reda Leeja Bowyera i Kierona Dyjera, kada su se doslovno sukobili na terenu nakon premierligaškog poraza od Aston Ville. 

Mauro Icardi i Maxi Lopez (Sampdoria)

Među nekadašnjim saigračima u Sampdoriji, sve je puklo zbog jedne žene - tadašnje supruge Maxija Lopeza. Ispostavilo se da ga je supruga Wanda Nara varala sa mlađim saigračem, te je 2013. godine podnio zahtjev za razvod. Nakon incidenta, pred početak meča Intera (novog Icardijevog tima) i Sampdorije, njih dvojica su odbila rukovanje, a Mauro Icardi je kasnije oženio Naru, s kojom danas ima i kćerku.

William Gallas i Kolo Toure (Arsenal)

Bivši dugogodišnji partneri u odbrani Arsenala William Gallas i Kolo Toure, fantastični su fudbaleri za koje su mediji nagađali da su im odnosi najviše narušeni nakon odluke menadžera Arsenea Wengera da kapitensku traku da jednom od njih. Sami su izjavili da je njihovo neslaganje dovelo do odlaska Bjelokošćanina u Manchester City.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.