Presuda huliganima iz Munchena kojoj se niko nije nadao

Adnan Beganović

Veliku pažnju juče je u Njemačkoj izazvala presuda dvojici navijača drugoligaša Munchena.

Trojica navijača Munchena su prije par mjeseci napali navijača Bayerna, te su mu oteli jaknu, šal i kapu. Dvojica su uhapšena, a trećeg nisu htjeli odati, pa su se samo oni našli na optuženičkoj klupi.

Na suđenju su proglašeni krivim, ali sudija Karin Jung ponudila im je umjesto 15 mjeseci zatvora da u fan shopu Bayerna napadnutom navijaču kupe opremu koju su mu oteli.

Navijači Munchena su pristali na to, ukupno su izdvojili 700 eura, no oštećeni se nije pojavio na primopredaji opreme i ima pravo na žalbu.

Nakon ove, za mnoge u Njemačkoj, historijske presude Jung je izjavila:

"Razmišljala sam šta bi ih moglo zaboliti i ovo im je sasvim sigurno teško palo, a zatvor je bio druga mogućnost. Moja želja je bila pokazati da je fudbal sport, a ne bojno polje."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.