Argentinac prešao u PSG

Manchester United potvrdio prodaju Di Marije

Manchester United je na svojoj službenoj stranici saopštio da je kompletiran transfer Angela Di Marije u francuski Paris Saint-Germain. 

Argentinski reprezentativac zbog nastupa na Copa Americi nije igrao za Manchester United na američkoj turneji, a posljednji nastup u dresu kluba sa Old Trafforda imao je u utakmici protiv Hull Cityja. 

"Di Maria počinje novi izazov u svojoj karijeri. Klub mu želi sve najbolje u budućnosti", saopštio je Manchester United. 

Manchester United je Di Mariju doveo prošle godine iz Real Madrida za britanski rekod od skoro 85 miliona eura, a pretpostavlja se da će Paris Saint-Germain za usluge Argentinca sada izdvojiti 63 miliona eura. 

Na kraju dodajmo da je Di Maria prošle sezone postigao četiri pogotka u engleskom Premiershipu, te upisao deset asistencija. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.