Urugvajac ostaje u Madridu

Diego Godin odbio ponudu Manchester Cityja

Čelnici Manchester Cityja bili su spremni aktivirati odštetnu klauzulu i za 40 miliona eura u svoje redove vratiti Diega Godina. 

Iako je ovom 29-godišnjem urugvajskom reprezentativcu bila ponuđena godišnja plaća od 6,5 miliona eura, Godin je to odbio i sa Atletico Madridom će potpisati novi ugovor. 

Aktuelni ugovor mu je vrijedio do 2018. godine, a novi mu garantuje jednu godinu duže na Vicente Calderonu i mnogo veća primanja. 

Podsjećamo, Godin je član Atletico Madrida od ljeta 2010. godine i tokom svoje dosadašnje karijere još je nastupao za urugvajske klubove Cerro i Nacional, te španski Villarreal. Za reprezentaciju svoje zemlje odigrao je 82 utakmice i pritom postigao četiri pogotka. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.