Plemići bolji od Travnika

Nikolić za nastavak sjajne serije Zrinjskog

Edmir Škorić

Zrinjski je slavio s minimalnih 1:0 protiv Travnika u posljednjem susretu subotnjeg programa trećeg kola Premijer lige BiH.

Zrinjski je prva ekipa koja je došal do maksimalnih devet bodova u prvenstvu. Plemići su nanizali i treću pobjedu, a pred svojim su navijačima teže od očekivanog savladali Travnik.

Veziri su u Mostaru pružili jak otpor, ali je domaći tim uspio u nastavku da postigne pogodak vrijedan važnih bodova.

Već u 12. minuti Zakarić je imao dobar šut. Imao je šansu u 20. minuti i Nikolić, ali je Nurković odbranio. Dobru šansu je u 34. minuti imao Zakarić, ali je glavom šutirao pored gola.

Do kraja p rvog dijela imali su i gosti dobru priliku, nisu je iskoristili, a na drugoj strani Nikolić pogađa prečku. 

Konačnih 1:0 postavio je upravo Nikolić golom u 62. minuti. Nakon tog gola, Zrinjski je igrao koliko mu je bilo dovoljno da zadrži prednost i da proslavi novu pobjedu. 

Zrinjski - Travnik 1:0 (Nikolić 62)

Zrinjski: Karačić, Blaić, Graovac, Žeravica, Šćepanović, Stojanović, Mešanović, Nikolić, Petrak, Laštro, Zakarić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Travnik: Nurković, Nuhić, Hasanhodžić, Aleksić, Durak, Šivšić, Dudić, Kovač, Smajić, Čivić, Mekić.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.