Balić za pobjedu u Kranjčevićevoj

Hajduk napokon slavio, Sušić asistirao

S. Bošković

Hajduk je prekinuo nizod četiri utakmice bez pobjede u HNL-u ove sezone, te slavio protiv filijale Dinama, Lokomotive sa 2:1.

Splićani su u Kranjčevićevoj odlično otvorili susret. Već nakon jedanaest minuta igre poveli su golom Kiša, koji je primio dobar pas od Caktaše, te šutirao s vrha šesnaesterca. 

Hajduk je bio mnogo bolja ekipa, a veliki broj pripadnika Torcide na tribinama im je davao krila. U nastavku susreta zaprijetila je i Lokomotiva, čiji trener Ante Čaćić je imao jubilej od 200 utakmica provedenih na kupi nekog u HNL-u.

Igrao se je 77. minut kada je najbolji igrač gostiju, Balić poduplao rezultat. Naš reprezentativac Sušić bio je asistent. 

U 89. minutu Lokomotiva je ublažila prolaz. Doležak je ubacio, a Kolar pogodio.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Nakon pet odigranih kola, Hajduk je šesti, dok je Lokomotiva sa samo četiri boda na poziciji broj osam. Vode Split, Dinamo i Istra.

HNL, peto kolo:
Lokomotiva Zagreb-Hajduk Split 1:2 (Kolar 89'; Kiš 11', Balić 77')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.