Danas potpisivanje ugovora

Džeko trenirao u Rimu s ostatkom Romine ekipe

Edmir Škorić

Bosanskoheregovački reprezentativac Edin Džeko danas je trenirao s novim saigračima.

Džeko je već nekoliko dana u Rimu, no još se čeka na njegov potpis, a prema nekim najavama on će do kraja dana i zvanično postati član Rome.

U međuvremenu je Edin odradio trening u Rominom kampu Fulvio Bernardini. Dijamat je trenirao u Rominom dresu, te je imao priliku da se dodatno upozna sa novim suigračima.

Roma će sezonu u Seriju A otvoriti protiv Verone 23. avgusta, no prije toga ima meč protiv Seville, pa bi baš tada, 14. avgusta, naš reprezentativac trebao da debituje za novi tim.

Džeko je protekle četiri i po godine igrao za Manchester City, a ranije je bio član Wolfsburga, Teplica, Ustija i Željezničara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.