Foto: EPA

Transfer Pedra sve bliži realizaciji

Torres podržao Pedra

S. Bošković

Fernando Torres podržao je svog prijatelja Pedra i rekao da će zasjati, ako se odluči da napusti Barcelonu i preseli u Manchester United. 

Najbliži dovođenju 28-godišnjeg igrača Barcelone je Manchester United, pogotovo nakon što je i sam igrač priznao da je njegova budućnost u katalonskom timu nesigurna. Nakon toga, Pedro je Barceloni donio pobjedu u utakmici Super kupa protiv Seville. te primio podršku od Torresa:

"On je dobar prijatelj i ako odluči da je Engleska naredni korak u njegovoj karijeri, siguran sam da će tamo uspjeti. On ima sve mogućnosti koje bi ste očekivali od igrača koji je u Barceloni proveo mnogo godina, ali također ima i dobru radnu etiku. On radi jako, pomoći će odbrani. Neće biti nasilan. Ima sve što treba se uspije u Premier ligi.", rekao je Torres o Pedru, te je za kraj još dodao:

"Milim da će mu biti veoma teško da napusti Barcelonu, ali razumijem kao i svi drugi koliko je važno da se igra standardno. pogotovo kada dođete do određenog broja godina. Tada morate biti u klubu gdje će te moći igrati fudbal."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.