Leicester na vrhu

Niko ih nije očekivao tu gdje su sada

Edmir Škorić

Navijači Leicestera istekako mogu da budu sretni početkom nove sezone.  

Leicester je u prvom kolu s 4:2 deklasirao Sunderland, da bi danas na Upton Parku s 2:1 pobijedio West Ham, a koji je sedam dana ranije očitao lekciju Arsenalu na Emiratesu.

Ekipa koju s klupe vodi Claudio Ranieri dala je čak šest golova u dva meča, vodeća je na tabeli ispred Manchester Uniteda, Evertona, Swnanseaja...

Leicester je postavljen za jednog od kandidata koji bi mogli u niži rang, no stvari za sada izgledaju drugačije. Vidjet ćemo koliko Lisice mogu protiv Tottenhama narednog vikenda. 

Ukoliko i tu ostvare pobjedu, nogometaši Leicestera mogli bi da razmišljaju o nekoj senzaciji. Ipak, ima još puno da se igra, ali definitivno Ranijerijevi izabranici zaslužuju poštovanje za ono što su u prva dva kola uradili.


West Ham 1 - 2 Leicester City All Goals and... by footballdailytv

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.