Slavija pobijedila Olimpic

Slaviji tri boda na Koševu, Olimpic na dnu tabele

Midhat Šljivak

Fudbaleri Slavije savladali su danas Olimpic na Koševu (3:2) u susretu četvrtog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Posljednji meč ovog kola donio je lijep fudbal i čak pet pogodaka, a serija golova otvorena je već nakon 16 minuta igre.

Do vodstva je prvi stigao Olimpic. Stefan je u 16. minuti prekrasnim pogotkom sa 30 minuta doveo domaće u prednost od 1:0.

Nakon 15-ak minuta mirne igre, Slavija dolazi do izjednačenja. Darko Spalević je šutirao sa 25 metara, Regoje mijenja putanju lopte, te ona završava iza leđa golmana Fejzića za izjednačenje rezultata na 1:1.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a u nastavku još tri pogotka. Prvo je Olimpic imao dvije šanse preko Pandže, koji je bio neprecizan, a kazna je stigla u 52. minuti. Vodstvo Slaviji od 2:1 donio Barić nakon sjajne kontre...

Do izjednačenja Vukovi stižu u 67. minuti. Dosuđen je penal, a precizan je Veldin Muharemović za 2:2.

Ipak, Slavija samo šest minuta kasnije dolazi do tri boda. Veliku grešku golmana Fejzića koristi Vejnović, koji s tri metra loptu šalje u praznu mrežu za vodstvo od 3:2.

Do kraja je bilo još prilika. Olimpic je imao još jedan penal, ali je Muharemović ovog puta promašio, te je ostalo 3:2 za Slaviju.

Olimpic je ovim porazom ostao posljednji, dok je Slavija sada na pet bodova.

Premijer liga BiH, 4. kolo:

Olimpic - Slavija 2:3 (Stefan 16', Muharemović 67'p / Spalević 31', Barić 52', Vejnović 73')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Olimpic: Fejzić, Imamović, Regoje, Pandža, Smajić, Karić, Bogičević, Videnkić, Handžić, Stefan, Hadžić

Slavija: Lučić, Ristić, Marković, Kartal, Zeba, Spalević, Rovčanin, Vejnović, Čomor, Arsenijević, Barić

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.