Muharemović: Nedostajala nam je realizacija i malo sreće

Fudbaler Olimpica

Muharemović: Nedostajala nam je realizacija i malo sreće

Veldin Muharemović, kapiten sarajevskog Olimpica, nije imao razloga za zadovoljstvo nakon jučerašnje utakmice 3. kola BH Telecom Premijer lige BiH protiv Rudara.

Olimpic je sa prijedorskim premijerligašem odigrao nepopularnih 0:0, a Muharemović je u razgovoru za SportSport.ba istakao da trenutno sreća nije na strani njegovog kluba. Olimpic je tokom utakmice stvorio nekoliko dobrih šansi, no nedostajala je realizacija. 

"Očekivali smo mnogo bolji teren u Gradišci, mogu samo zamisliti u kakvom se stanju nalazi teren u Prijedoru. Bilo je teško igrati, ali mi smo unatoč tome uspjeli stvoriti nekoliko šansi. Na terenu smo dobro stajali i mogu slobodno reći da nam je nedostajala realizacija, ali i malo sreće. Mislim da bi realnije bilo da je utakmica završila rezultatom 1:1", kazao nam je Muharemović.

Muharemović ističe da u taboru Olimpica nisu zadovoljni otvaranjem nove sezone, jer trenutno na kontu imaju samo dva osvojena boda. 

"Ne možemo biti zadovoljni, očekivali smo mnogo više. Slijedi nam sada utakmica protiv Slavije i tu smo pod imperativom. Moramo dati svoj maksimum da ostvarimo pobjedu, ali u tom susretu ćemo biti i oslabljeni", kaže Muharemović i potom dodaje: 

"Naš fudbaler Filip Gligorov je slomio nogu tokom utakmice i ispred kluba mu želim brz oporavak. To isto uticalo na našu igru, više bih volio da smo izgubili, nego da se povrijedio on. Ali šta možemo sada, mi smo u ovim trenucima maksimalno uz njega."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na kraju razgovora za SportSport.ba nekadašnji bh. reprezentativac je dodao da će ovo biti specifična sezona. 

"Može se uzeti u obzir da ulogu na loše otvaranje sezone ima i igranje na evropskoj sceni. Mi smo prošle sezone led probili u Vitezu i poslije toga smo imali niz od deset utakmica, tako da prvi mačići se bacaju u vodu i uvjeren sam da ćemo se vratiti na stari kolosijek. Sada je svaki bod bitan, jer je ovo specifična sezona. Ispada dosta klubova, svi se bore za očuvanje prvoligaškog statusa", zaključio je na kraju Muharemović. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.