Poslao dva kamiona proizvoda

Alexis Sanchez pomogao svom narodu

Edmir Škorić

Čileanski reprezentativac Alexis Sanchez poslao je pomoć rodnom gradu Tocopilla.

Osim što je vrhunski nogometaš, Sanchez je nedvojbeno i dobar čovjek. Pokazao je to tako što je poslao pomoć za ljude iz svog kraja.

On je, naime, platio pošiljku dva kamiona hrane, vode i drugih namirnica za Tocopillu. Njegov rodni kraj, smješten u pokrajini Antofagasta, pogođen je olujama i poplavma i to samo osam godina nakon što je 27.000 stanovnika ostalo bez krova nad glavm u ovom dijelu zemlje.

"Alexis nije zaboravio svoju zemlju i to je razlog zašto je odlučio da nam pošalje pomoć," kazao je gradonačelnik  Fernando San Roman za čileanski list La Tercera.

"Govorio nam je kako želi da pomogne narodu Tocopille i mi smo na početku razgovorali o flaširanoj vodi, nekim osnovnim proizvodima za prvu pomoć i odjeći, ali on je na sve mislio", dodao je San Roman.

Sanchez je u Čileu boravio ljetos kada je osvojio Copa Americu sa reprezentacijom, a sada je u Londonu i odigrao je već dvije prvenstvene utakmice s Arsenalom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.