Vjeruje u oporavak svog saigrača

Alaba: Ribery je i dalje potreban Bayernu

Frank Ribery se posljednje dvije sezone muči sa povredama, zbog čega je vrlo često odsutan sa terena.

Nekada jedan od najboljih fudbalera svijeta i kandidat za osvajanje Zlatne lopte radi sve da se što prije vrati u takmičarsku formu, a u njegov uspješan oporavak vjeruje i saigrač David Alaba.

"Ribery je mentalno veoma jak, i nisam previše zabrinut za njega. On se želi što prije vratiti na teren i mnogo radi na tome. Ribery je i dalje potreban Bayrnu, i vjerujem da Frank ponovo može biti vrlo važan igrač za nas", istakao je Alaba.

Bayern je novu sezonu u Njemačkoj otvorio porazom u Superkupu od Wolfsburga, da bi se potom tradicionalno 'iskalio' na HSV-u, kojeg je savladao rezultatom 5:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.