Foto:EPA

Cilja na sve moguće trofeje

Benitez je svjestan očekivanja navijača u Realu

S. Bošković

Trener Real Madrid Rafa Benitez priznao je da zna koliko je pritisak na njemu da osvoji svaki mogući trofej ove sezone, ako želi da udovolji zahtjevima kluba i navijača.

Španjolac će prvu službenu utakmicu kao trener Reala odigrati će sutra, kad će se njegov tim u gostima susresti s Sporting Gijonom, u okviru prvog kola La Lige.

Jedan od najpopularnijih timova u svijetu osvojio je samo jednu ligašku titulu u proteklih sedam godina, ali Benitez zna da su očekivanja mnogo veća od osvajanja titule.

"Ja znam šta ljudi misle, šta fanovi i članovi kluba misle. Oni žele da tim osvoji ligu, ali također i Ligu prvaka, te Kup Kralja.", rekao je Benitez za FIFA.com.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Da bismo osvojili ligu moramo dobro krenuti protiv Sportinga. Ali kad utakmice Lige prvaka i kupa stignu očekivanja će biti ista. Nije iznenađenje da moramo osvajati titule. To je normalno u Real Madridu. To ćemo učiniti radeći jako i iskorištavajući individualni talenat koji posjedujemo."

Benitez je na klupu kluba iz Madrida sjeo nakon odlaska Carla Ancellotija. Prije toga vodio je Napoli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.