Foto: EPA

Nova sigurna pobjeda Milionera

Borussia melje protivnike

Edmir Škorić

Nogometaši dortmundske Borussije slavili su s 4:0 u Ingolstadtu u susretu drugog kola Bundeslige.

Borussia je u prvom kolu sa 4:0 razbila goste iz Moenchengladbacha, a i u drugom kolu je slavila bez primljenog gola i sada ima 8-0 omjer postignutih i (ne)primljenih golova.

Do 55. minute je novi bundesligaš odolijevao Borussiji, a onda su gosti uspjeli da sa dva gola u pet minuta riješe pitanje pobjednika.

Prvo je u 55. minuti Matthias Ginter iz neposredne blizine pogodio za 1:0, a pet minuta kasnije Marco Reus pogađa s penala za 2:0, nakon što je Moritz Hartmann neopreznim startom skrivio penal.

Shinji Kagawa je dokrajčio nemoćnog domaćina golom u 84. minuti, a konačnih 4:0 postavio je u samoj završnici Pierre Aubameyanng.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 2. kolo:
Ingolstadt - Borussia D. 0:4 (Ginter 55, Reus 60, Kagawa 84, Aubameyang 90)

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.