Nogometaši Mladosti jutros odradili trening

Mladost protiv Željezničara želi do prve pobjede u PL

Dino Kurbegović

Nogometaši Mladosti iz Doboja kod Kaknja danas su na stadionu Kamberovića polje odradili jutarnji trening. Kakanjci se pripremaju za utakmicu protiv Željezničara, koja će biti odigrana u Zenici u nedjelju od 17 sati.

Nakon četiri uzastopna remija, stručni štab Mladosti nada se da protiv favorita s Grbavice može doći do prve pobjede u Premijer ligi. Kada je u pitanju igrački kadar, za utakmicu protiv Željezničara neće konkurisati napadač Idriz Džafić, koji još nije spreman nakon oporavka od povrede, te Darko Bošković, kome registracija i papirologija još nisu riješeni.

Novosti ima kada je u pitanju stručni štab Mladosti, odnosno u ostatku sezone trenerskom dvojcu Ibro Rahimić, Nermin Šabić asistirati i dojučerašnji kapiten Almir Hasanović, koji će pored angažmana u seniorskoj ekipi biti zadužen i za najmlađe selekcije kluba. Bude li potrebe za tim, Hasanović će se također staviti na raspolaganje, kada je u pitanju igrački angažman, budući da svaki trening odrađuje s ostalim igračima.

Od rukovodstva Mladosti smo saznali da je najavljen i dolazak oko 200 navijača Željezničara, koji će biti smješteni i izolovani u sami ćošak centralne tribine. Domaće pristalice će biti na drugoj strani tribine, tako da se očekuju dobro ispunjenje tribine i atmosfera na Kamberovića polju u Zenici.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.