Mladost dočekuje Željezničar

Rahimić: Pobjeda protiv favorita može nam biti prekretnica

Dino Kurbegović

Nakon pet odigranih kola u Premijer ligi, ekipa Mladosti iz Doboja kod Kaknja ima četiri boda na svome kontu. Jedan poraz i četiri uzastopna remija pokazatelj su da ekipa ima kvalitet, ali da im fali još nešto kako bi se domogli prve pobjede u ligi.

Šef stručnog štaba Ibro Rahimić uoči sutrašnje utakmice protiv Željezničara svjestan je snage protivnika, ali vjeruje da njegovi igrači mogu odigrati dobru utakmicu i možda napraviti iznenađenje, te poraziti ekipu s Grbavice.

 

"Zadovoljan sam startom sezone kada je u pitanju igra, fali nam malo sreće, očigledno je da nam fali iskustva. Željezničar ima kvalitet, igrači će sigurno biti motivisani, a možda nam ova utakmica može biti prekretnica za dalje. Glavni problem nam je realizacija, radili smo ove sedmice dosta na tom segmentu i vjerujem da ćemo protiv Željezničara osvojiti tri boda", nada se Rahimić.
 

Skautirali su Željezničar i nema nepoznanica kada je u pitanju gostujuća ekipa.
 

"Gledao sam Želju protiv Veleža, sve je tu već poznato, poznajem našeg protivnika i manje više tu sve sve zna kada je u pitanju njihova ekipa. Znam koliko mogu, meni je najbitnije da moja ekipa odradi ono što se mi dogovorimo, vjerujem da se mi u ovoj ligi možemo nositi sa svakim klubom. Mi smo gosti u Zenici, bez obzira što nam je fino na Kamberovića polju, vjerujem da bi imali mnogo više bodova da igramo u Kaknju. Očekujem da za par kola zaigramo na svome stadionu i da ćemo kada se vratimo kući osvajati mnogo više bodova", kazao je Rahimić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.