Ženska odbojkaška juniorska reprezentacija peta na Balkanu

Adnan Beganović

Ženska juniorska odbojkaška reprezentacija BiH zauzela je peto mijesto na Balkanskom prvenstvu 2015. koje je završeno juče u Subotici.

Izabranice selektora Siniše Rulja i trenera Ivice Bošnjaka: kapiten Žana Dragutinović,Vera Kostić, Tamara Vrećo, Tamara Ćešić, Danica Ateljević, Jovana Papaz, Džemila Hajdić, Ena Muhamedović, Jovana Kovačević, Helena Babić, libero Amra Džambić i libero Tamara Stojanović slavljem su završile nastup u Subotici, u meču za peto mijesto razultatom 3:2 po setovima 25:21, 19:25, 13:25, 25:22 i 15:13 pobijedile su Rumuniju.

Zavijesu na takmičenje odbojkaške mladosti Balkana u Subotici spustila je ekipa domaćina Srbije koja u odlučujućoj utakmici za prvo mijesto, slavi maksimalno sa 3:0 (25:23, 25:22, 30:28) protiv Bugarske i osvaja šampionski pehar namijenjen najboljoj juniorkoj reprezentaviji Balkanai. Bronzanu medalju osvojila je Turska, pošto je u meču za treće mjesto pobijedila Moldaviju sa ubjedljivih 3:0 (25:15, 25:7, 25:18).

Balkansko prvenstvo 2015. Subotica, Srbija

Konačan plasman

1.Srbija

2,Bugarska

3.Turska

4.Moldavija

5.BiH

6.Rumunija

7.Crna Gora

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.