Foto: EPA

Pobjeda Borussije nad Herthom

Borussia tri do tri

Midhat Šljivak

Fudbaleri Borussije iz Dortmunda stigli su do treće pobjede u novoj sezoni Bundeslige. Danas su na svom terenu savladali ekipu Herthe iz Berlina s 3:1.

Odličan meč odigrala su ova dva tima, a na kraju je Borussija stigla do pobjede, treće iz tri meča.

Odigrao je tim iz Berlina dobar meč, ali su ostali bez bodova u ovom meču.

Poveo je domaći tim u 27. minuti. Shinji Kagawa je ubacio, a Mats Hummels je loptu poslao u mrežu za vodstvo od 1:0.

Iako je prilika još bilo, na odmor se otišlo minimalnim vodstvom Borussije, da bi u nastavku bila postignuta još tri gola.

Do drugog gola tim iz Dortmunda je stigao u 51. minuti. Ginter je uposlio Aubameyanga, koji je pogodio za prednost od 2:0.

Uspjela je Hertha da se vrati u meč. Pogotkom Salomona Kaloua su smanjili na 2:1, ali je Borussija preko Ramosa u trećoj minuti nadoknade zaključila meč za konačnih 3:1.

Borussija je uz Bayern jedini tim sa stoprocentnim učinkom u prva tri odigrana kola.

Bundesliga, 3. kolo:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Borussia - Hertha 3:1 (Hummels 27', Ginter 51', Ramos 90+3' / Kalou 78')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.