Trener Mladosti nakon prve pobjede u Premijer ligi

Rahimić: Igrači s klupe su odlučili utakmicu

Dino Kurbegović

Nogometaši Mladosti iz Kaknja danas su u Zenici savladali favorizovani Željezničar rezultatom 2:1, te na taj način došli i do prve pobjede u najjačem rangu takmičenja u našoj zemlji. Ekipa iz Kaknja sada ima sedam bodova i nalazi se u sredini tabele.

Nakon velike pobjede nad klubom s Grbavice, trener domaće ekipe Ibro Rahimić sijao je od sreće i radosti.

"Dobro smo pripremili utakmicu, rizikovali smo danas i morali smo pokušati iznenaditi Željezničar. Mislim da je danas svježa krv odlučila, Kulović i Hrelja su unijeli dosta živosti u drugom poluvremenu. Imali smo dva gola razlike, pa smo kiksali i mogao nas je Željo kazniti, ali na kraju smo ipak sačuvali rezultat. Najbitnije je da smo pobijedili i upisali prvu pobjedu i to protiv veoma jakog protivnika", kaže Rahimić.

Igrači s klupe su unijeli prevagu u drugom poluvremenu.

"Odradili su svi igrači pravi posao, u drugom poluvremenu smo uveli Kulovića i Hrelju da probiju po strani, kada su igrači Željezničara bili već umorni. Niko nije siguran ekipi, mi nemamo igrače koji odskaču u ekipi svi se bore za dres i igraju najbolji. Mislim da smo danas pogodili sa taktikom i izmjenama što na kraju i rezultat govori", kazao je Rahimić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.