Mladost slavi veliku pobjedu

Šišić: Željezničar nas je podcijenio i to smo iskoristili

Dino Kurbegović

Mladost iz Kaknja upisala je historijsku prvu pobjedu u Premijer ligi. Izabranici Ibre Rahimića na Kamberovića polju u Zenici savladali su favorizovani Željezničar 2:1 i pokazali da će biti veoma nezgodan protivnik za najjače klubove u našoj zemlji.

Jedan od najboljih pojedinaca utakmice bio je i 25-godišnji veznjak Aldin Šišić. Motor veznog reda Mladosti, dao je i posljednji atom snage za pobjedu svoje ekipe, a nakon utakmice u razgovoru za SportSport.ba govorio je o utakmici, te narednim susretima nakon reprezentativne pauze.

"Mislim da smo zasluženo pobijedili. Željezničar nas je podcijenio malo više i to im se odbilo o glavu. Mi smo iz svoje prve dvije šanse zabili dva gola, Željezničar je nakon greške naše došao do gola i na kraju naš golman nas je spasio i odbranio nekoliko sjajnih udaraca. Rizikovali smo danas, izašli smo visoko, njihovi stoperi su nam davali lopte i mislim da smo osvojili vrijedna tri boda", kaže Šišić.

Slijede dva teška gostovanja Veležu i Širokom Brijegu.

"Velež je u teškoj situaciji i pokušat će se vaditi protiv nas, Široki Brijeg svake godine u vrhu je imaju sjajnu ekipu, mi se nikoga ne bojimo, imamo jedan poraz samo i to u prvom kolu što dovoljno govori da imamo kvalitet. Nakon dva gostovanja, trebali bi i konačno zaigrati na svome stadionu u Kaknju, da smo igrali od početka na svome stadionu imali bi nekoliko bodova više, iako i u Zenici imamo sjajnu podršku. Mi svaku utakmicu idemo na pobjedu pa vidjet ćemo šta će biti u naredna tri kola protiv Veleža, Širokog i Slobode", kazao je za SportSport.ba Aldin Šišić, bivši veznjak Čelika, Slobode, Veleža i Viteza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.